Despre noi

  • Asociația COMBAT STRESS RO este o organizatie nonguvernamentală profesională care promovează și susține educația socio-emoțională într-un cadru instituțional, special organizat, pentru a oferi suport științific.
  • Promovăm abordarea holistică interdisciplinară a educației socio-emoționale și valorificarea experienței profesionale a specialiștilor, prin realizarea de studii, cerecetări, organizarea de cursuri de formare, mese rotunde, conferințe naționale și internaționale.
  • Organizăm proiecte și activități pentru combaterea diferitelor forme de stress care afectează militarii veterani și familiile lor; persoanele care lucrează în medii profesionale care solicită rezistență ridicată la stress –  cadre medicale, pompieri, lucrători din Sistemul de apărare, ordine publică si siguranță națională.
  • Realizam proiecte și activități în domeniul situațiilor de urgență, care să vină în sprijinul autorităţilor publice pentru a facilita interoperabilitatea între instituțiile implicate, precum și între grupuri de persoane ale căror valori culturale, obiceiuri şi credințe sunt diferite.
  • Susținem structurarea unui cadru unitar de pregătire de personal specializat, în vederea  implementării suportului socio-emoțional si de prim-ajutor psihologic, ca parte integrantă a managementului situațiilor de urgență.
  • Promovăm voluntariatul profesionist prin organizarea de activități si cursuri care să permită formarea și instruirea unui corp de voluntari  specializat în suport psiho-social și acordarea primului ajutor psihologic în situații de urgență.
  • Considerăm oportună introducerea  în Clasificarea Ocupațiilor din România (COR) a ocupațiilor de ”asistent  comunitar pentru suport psiho-social” și ”manager de suport psiho-social” în situații de urgență.
  • Organizam cursuri de limba română și activități de suport socio-emoțional pentru expați, studenți străini și rezidenți străini in Romania, pentru combaterea stresului cultural, prin îmbunătățirea capacității de comunicare în limba română.
  • Organizăm cursuri de limbi străine pentru cetățeni români din Diaspora,  schimburi transculturale pentru cunoașterea tradițiilor și obiceiurilor culturale din alte țări,  în vederea adaptării cat mai facile la medii socio-culturale și profesionale externe.