Vernisaj expoziție foto-documentară Anghel Saligny la MUZEUL DE ISTORIE „TEODOR CINCU” din TECUCI

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci a găzduit în data de 23 august 2021, vernisajul expoziției foto-documentare „În lumina culturii – opera lui Anghel Saligny”. Au fost expuse 45 de tablouri cu schițele operelor marelui savant si imagini ale obiectelor care i-au aparținut inginerului român Anghel Saligny, alături de mistria de argint cu care regele Carol I a pus piatra de temelie a Portului Constanța. După București, Constanța, Cernavodă și Galați, expoziția a ajuns și la Tecuci.

Evenimentul a fost realizat sub egida Bibliotecii Academiei Române, de Asociația pentru educație socio-emoțională „Combat Stress RO” din București, în cadrul proiectului național „Valori și modele naționale în educația românească„, în colaborare cu  Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Galaţi, Serviciul Judeţean al Arhivelor Naţionale Brăila, Muzeul Portului Constanța, Muzeul CFR București, Societatea Națională a Sării Salrom – sucursala Târgu Ocna, Asociația „Psiterra” Iași.

Anghel Saligny s-a născut pe 19 aprilie 1854, la Şerbăneşti, județul Tecuci (astăzi, comuna Lieşti, județul Galați). În apropiere de Tecuci se află fostul amplasament al podului de la Cosmești, proiectat de Saligny.

La Tecuci expozitia va putea fi vizitată până pe 20 septembrie 2021, după care urmează să fie vernisată la Iași.

https://www.viata-libera.ro/unde-mergem/169608-expozitie-despre-opera-lui-anghel-saligny

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *