BUCUREȘTI
Cu ocazia Zilei Culturii Naționale în data de 15 ianuarie 2021,Asociația pentru educație socio-emoțională Combat Stress RO – București și Asociația Psiterra – Iași, în calitate de inițiatori, în parteneriat cu Biblioteca Academiei Române din București, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanta, Muzeul Portului Constanța, Societatea Națională a Sării SALROM, Direcția de Cultură Cernavoda, Televiziunea ACUM TV – Bacău, organizat la Biblioteca Academiei Române, o expoziție foto-documentară și un webinar dedicate realizărilor marelui inginer și inventator român român Anghel Saligny.
La lucrările webinarului care a avut loc la Biblioteca Academiei Române au participat cu lucrări : drd. Cornelia Prioteasa– președintele Asociației pentru educație socio-emoțională Combat Stress RO; conf. univ. dr. Ovidiu Gavrilovici – președintele Asociației Psiterra – Iași; Alina Sava, director al Direcției de Cultură Cernavoda, cu lucrarea Personalitatea lui Anghel Saligny; dr. Lavinia Dumitrașcu – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța cu lucrarea Un pod pentru eternitate – Podul lui Anghel Saligny de la Cernavodă; prof. Mircea Dorobanțu – Directorul Muzeului CFR – cu lucrarea Patrimoniul cultural tehnic – Amprenta lui Anghel Saligny; drd. Carmen Matei – Asociația Combat Stress RO- Funicularul de la Târgu Ocna; ing. Ionel Ilie – Director al Salinei Târgu Ocna – Operele lui Anghel Saligny din Târgu Ocna.
Obiectivul proiectului este de a promova valorile românești în societatea noastră și, în mod special, în educația generațiilor tinere, cu scopul de a menține în memoria socială imaginea marilor personalități care au contribuit la construirea României Moderne și a civilizației sub semnul istoriei, credinței, tradițiilor, valorilor și modelelor culturale românești. Cu prilejul acestui eveniment Televiziunea Trinitas TV a realizat documentarul Evocare – Anghel