Ziua Armistițiului Medgidia 2023

Sărbătorită în fiecare an la data de 11 noiembrie, Ziua Armistițiului amintește de finalul unei etape de lupte crâncene și de jertfele a numeroși soldați. Armistițiul de la Compiègne, Franța, marchează sfârșitul Primului Război Mondial pe frontul de vest. Tratatul a fost încheiat între Imperiul German și Puterile Antantei la 11 noiembrie 1918.

Cu această ocazie, sâmbătă, 11 noiembrie, în Cimitirul Ortodox din municipiul Medgidia a fost organizat un amplu ceremonial de omagiere a eroilor sârbi, cehi, precum și a cadrelor medicale scoțiene care au luptat și și-au desfășurat activitatea, în acele vremuri, la Medgidia.

La eveniment au participat înalți reprezentanți precum ambasadorul Serbiei la București, Stefan Tomašević și ambasadorul Cehiei la București, Halka Kaiserova. Au fost  prezenți la ceremonie și lt.col.(r.) Cornelia Prioteasa, președinte al Asociației Combat Stress Ro, reprezentantul Garnizoanei Medgidia, lt.col. Ionuț Florea, viceprimarul municipiului Medgidia, Niculae Păun și președintele Asociației Naționale Cultul Eroilor ″Regina Maria‶, col.(r) Remus Macovei.

Festivitatea a debutat cu oficierea serviciului religios de pomenire a tuturor soldaților care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru obținerea libertății. După acest moment, invitații au rostit alocuțiuni referitoare la istoria acestei zile și însemnătatea ei pentru contemporaneitate. Totodată, și-au exprimat omagiile și gândurile de recunoștință față de eroii care au pierit în luptele grele din Primul Război Mondial.

În continuarea ceremoniei au fost depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor Sârbi, Monumentul Eroilor Cehi și la Placa Comemorativă ridicată în cinstea membrelor organizației ″Spitalele Femeilor Scoțiene‶.

Toți cei prezenți la eveniment au privit și aplaudat momentul final reprezentat de o defilare a Gărzii de Onoare aparținând Garnizoanei Medgidia.

Sursa: https://salutdobrogea.ro/index.php/2023/11/13/ziua-armistitiului-celebrata-la-medgidia/

Sursa: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=654437520168236

Ziua Armistitiului Medgidia 2023 – Rugaciune pentru pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *