CIOMR Midwinter Meeting Workshop 2020 Bruxelles – NATO

In perioada 17 – 22 februarie 2020 s-a desfășurat la sediul NATO din Bruxelles Mindwinter-Meeting Workshop (MWM) eveniment organizat de Confederația Interaliată a Ofițerilor in Rezervă CIOMR – NATO.

La deschiderea lucrărilor comune CIOR (Confederația Interaliată a Ofițerilor in Rezervă- CIOM) a participat domnul Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO.

In programul simpozionului științific, asociația Combat Stress Ro a participat cu două lucrări: PLANNING FOR A UNKNOWN FLU PANDEMIC PANDEMONIUM, autor Col. (r) Prof. Dr. Nicolae Steiner, MD, PhD, NATO international expert in Disaster Medicine și PRIMUL AJUTOR PSIHOLOGIC ÎN SITUAŢII DE URGENŢĂ, temă  susținută  în plen de lt. col (r) psihosociolog Cornelia Prioteasa, președintele asociației.

Lucrarea prezentată a evidențiat necesitatea  structurării unui cadru de gestionare a nevoilor psiho-sociale  in situațiile de urgență, pentru a veni in sprijinul autorităţilor publice, cât și celor care au nevoie  nu doar de îngrijirea medicală a rănilor fizice, ci și de un susținut suport psihologic,  pentru vindecarea rănilor sufletești, nevăzute.

Mentionam ca Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI este  interesat de dezvoltarea acestui proiect.

Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/heplimack/albums

Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/heplimack/albums/72157713799627457

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *