CIOMR- IBM Florența Italia – 2019

Asociația Combat Stress RO a participat, în perioada 25 – 28 aprilie 2019, la reuniunea CIOMR IBM,  organizată de Confederația Interaliata a Ofițerilor Medici în Rezervă  – CIOMR – NATO,   în orașul  Florența , din Italia.

Evenimentul s-a desfășurat  în cadrul Institutului Geografic Militar (Instito Geografico Militare), al Ministerului Apărării din Italia și a debutat cu un moment comemorativ  la care a participat alături de cei prezenți și comandantul Institutului Geografic Militar. Oficialitățile italiene au depus împreună cu Maiorul Crucii Roșii Italiene, Silvano Ferracani, președintele CIOMR,  o coroană de flori la monumentul eroilor sanitari din incinta institutului.

După ceremonialul depunerii de coroane, comandantul Autorității Cartografice de Stat, Generalul de Divizie  Pietro Tornabene a rostit un discurs în care elogiat sacrificiul eroilor  Corpului de Sănătate italieni care au murit in timpul războaielor și a  salutat prezența ofițerilor în rezervă din Florența și din țările prezente precum Franța, Statele Unite, Olanda, România și Canada.

https://www.flickr.com/photos/heplimack/page30/

In a doua parte a activității, președintele CIOMR, Mr. Dr. Silvano Ferracani, a deschis lucrările comitetului științific al ofițerilor medici in rezevă prezenți la reuniune. In cadrul programului științific au fost susținute  patru prezentări, între care s-a aflat și tema: Stresul post-traumatic – Modalitati de interventie psiho-socială adresate persoanelor expuse la evenimente psihotraumatizante, realizată  de președintele asociației Combat Stress RO, Lt.col (r) psihosociolog Cornelia Prioteasa.

              La finalul sesiunii, președintelele CIOMR Dr. Silvano Ferracani a inmanat celor care au susținut prezentări, însemnul de onoare al Confederatiei Interaliate a Ofițerilor Medici In Rezervă CIOMR-NATO.

In incheierea reuniunii, participanții au vizitat Centrul Național de Instruire al Corpului Crucii Roșii Militare din Italia expoziția de tehnică medicală militară folosită în misiuni specifice, dar și   Trenul Crucii Roșii Italiene cu exponate  folosite de personalul medical în timpul Primului Război Mondial.

https://www.flickr.com/photos/heplimack/albums/72157691323246823

foto di M. Rufino

Fotogallery

Henry Plimack, https://www.flickr.com/photos/heplimack/albums/72157680277362058

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *